Thursday, 7 May 2009

Bisik Warna - Datuk A. Samad Said


Sdr Helmy Samad menghubungi saya melalui Facebook pada tengah hari 7 Mei 2009 untuk bertanya bila saya akan berkunjung ke pejabat Wira Bukit Sdn Bhd. Langsung saya teringat akan “hutang lama” yang belum tertunai; untuk berkunjung ke sana.

Beliau juga memaklumkan mengenai buku terbaru terbitan Wira Bukit Sdn Bhd (dengan kerjasama Institut Terjemahan Negara Malaysia) iaitu buku dwibahasa Sasterawan Negara Datuk A. Samad Said berjudul “Bisik Warna – Whispers of Colour” (2009).

Buku berkenaan selesai dicetak pada 23 April 2009 dan dilancarkan pada 26 April 2009 sempena Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur.

Buku kulit keras, berjaket dan setebal 108 halaman ini dijual pada harga RM40.00 dan boleh diperoleh dengan menghubungi sdr Helmy Samad di talian 012-3651377 atau layari blog Luluhkan Hatiku.

Saya bercadang berkunjung ke pejabat Wira Bukit Sdn Bhd pada Rabu, 13 Mei 2009 untuk mendapatkan “Bisik Warna – Whispers of Colour” serta berbual dengan sdr Helmy Samad berhubung isu-isu semasa.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!