Thursday, 7 May 2009

Pesta Buku Negeri Selangor 2009

Pesta Buku Negeri Selangor 2009 akan berlangsung di Kompleks PKNS, Shah Alam dari 24 Julai hingga 3 Ogos 2009 dengan jumlah sasaran pengunjung seramai 280,000 orang.

Pesta Buku Negeri Selangor merupakan program tahunan Kerajaan Negeri Selangor melalui Jawatankuasa Tetap Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan.

Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS) dilantik sebagai Urus Setia Tetap Pelaksana Pesta Buku Negeri Selangor dengan kerjasama pelbagai pihak termasuk jabatan-jabatan Kerajaan Negeri dan Persekutuan, pihak swasta, pertubuhan bukan kerajaan (NGO), media, penerbit dan persatuan penulis.

[BACA MAKLUMAT SEPENUHNYA DI SINI]

1 comment:

  1. Ya...Pesta Buku Selangor datang lagi dan saya perlu juga bersedia.Mencongak-congak beberapa faktor penting.Antaranya, kewangan dan masa.
    Harus, kali ini harus lebih bersedia agar tidak ketinggalan.Ulangan peristiwa Pesta Buku Antarabangsa tidak akan di ulangi lagi, harapnya "masa" akan sedikit terluang untuk saya.
    http://shahrulrock.blogspot.com

    ReplyDelete

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!