Tuesday, 12 May 2009

Wira Bukit Sdn Bhd

Sudahkah saudara berkunjung ke pejabat Wira Bukit Sdn Bhd yang menerbitkan karya-karya Sasterawan Negara Datuk A. Samad Said?

Saya berpeluang ke sana pada 11 Mei 2009 – kebetulan tarikh sambutan ulang tahun “penubuhan” UMNO – khusus untuk membeli 2 naskhah buku terbaru Pak Samad, Bisik Warna – Whispers of Colour.

Sebuah pejabat dengan susunan dan rekaan bertaraf “glokal” yang membuatkan saya berkata “Wow” dalam hati.

Saya juga sempat berbual-bual secara terbuka bersama Sdr Helmy Samad mengenai pelbagai perkara: isu bahasa, isu perjuangan bahasa, kepimpinan negara, pemimpin negara, penerbit, penerbitan, sastera, sasterawan, perniagaan, tanggungjawab sosial, aktiviti sastera, hak cipta karya, pusaka, warisan dan entah apa-apa lagi.

Beberapa foto yang sempat dirakam, dimuatkan di Facebook.

Oh, ya! Jika saudara ke pejabat Wira Bukit Sdn Bhd di PJU5, Kota Damansara, jangan lupa melihat akuarium yang menempatkan udang-udang peliharaan Sdr Helmy Samad.

Juga, jangan lupa membawa wang tunai untuk membeli buku-buku Pak Samad dengan diskaun sehingga 50 peratus!

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!