Friday, 22 April 2011

Aktiviti Membaca Sempena Hari Buku Sedunia

Serdang – Sempena Hari Buku Sedunia yang disambut pada 23 April setiap tahun, Sekolah Jenis Kebangsaan Cina (SJKC) Serdang Baru 1 mengajurkan aktiviti membaca di bilik darjah pada 22 April 2011.
Guru Besar, Ng Boon Chuan berkata, aktiviti ini diadakan sehari lebih awal kerana Hari Buku Sedunia tahun ini jatuh pada Sabtu.

“Sekolah mengadakan aktiviti pada 20 hingga 22 April dengan melibatkan murid dan guru dalam pelbagai aktiviti berbentuk buku, pembacaan dan bahasa,” katanya sewaktu ditemui di sekolah itu, di sini, hari ini.

Tinjauan pada pagi ini mendapati murid-murid membaca secara beramai-ramai di dalam kelas dengan bimbingan guru. Sesi soalan juga diadakan untuk menguji pemahaman murid terhadap cerita Bahasa Malaysia yang dibaca.

Sila KLIK DI SINI untuk melihat lebih banyak foto. Encik Ng Boon Chuan boleh dihubungi melalui talian 014-6358886 untuk keterangan lanjut.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!