Wednesday, 2 July 2008

Bertemu Abang Saharom

Pada hari kedua Persidangan Penerbitan Buku Kanak-kanak Bagi Rantau Asia Pasifik, tugas saya sebagai pengacara majlis menjadi lebih mudah kerana lebih banyak aktiviti berupa sesi ceramah selari (dua sesi di dua tempat berlainan) dan bengkel.

Dalam perbualan bersama-sama Dato’ Lat selepas beliau menyampaikan Ucap Utama pada sesi pagi, kartunis tempatan bertaraf dunia itu mengingatkan betapa penting untuk penulis/pelukis tempatan mengekalkan identiti tempatan walaupun mahu bergelar penulis/pelukis bertaraf dunia.

Saya juga bertemu Abang Saharom selepas kami tidak berpeluang bersua selama hampir setahun. Saya tumpang gembira apabila diberitahu bahawa majalah e@siswa yang ditanganinya semakin meningkat dari segi jualan dan permintaan dalam kalangan pelajar sekolah menengah.

Kami juga berbincang untuk mengadakan kerjasama antara e@siswa dan Kavyan dalam menganjurkan beberapa acara bagi remaja/pelajar.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!