Monday, 29 August 2011

Kaut Untung Dengan Teks Komsas!

Daripada kenyataan yang dipaparkan sebelum ini – BACA DI SINI – sudah nyata bahawa ada sekumpulan penerbit yang berlagak lebih “berkuasa” daripada Menteri Pelajaran merangkap Timbalan Perdana Menteri dalam soal penerbitan teks Komsas.

Maka, tidak mustahil lebih ramai penerbit mahu turut serta dalam usaha licik, tidak bermoral, tidak berperikemanusiaan dan tidak beretika mengaut untung menerusi penerbitan teks Komsas menjelang tahun 2021.


Untuk menjayakan “niat” itu, penerbit perlu mempelajari beberapa taktik kotor yang amat penting bagi menindas, menzalimi, menganiaya dan menafikan hak golongan penulis yang menghasilkan karya sastera.


Sila KLIK DI SINI untuk membaca panduan lengkap bertajuk “Kaut Untung Dengan Komsas” yang disiarkan di Free Malaysia Today pada 29 Ogos 2011.


Kepada penerbit terbabit: Selamat menjadi penghuni neraka!

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!