Friday, 20 November 2009

Hari Anugerah Kecemerlangan Murid

Berikut rangka skrip yang disiarkan menerusi slot “Peristiwa” di TV1 pada 20 November 2009.

Cuti hujung tahun persekolahan datang lagi. Yang paling gembira … siapa lagi kalau bukan murid-murid dan pelajar.

Penghujung penggal persekolahan juga masa untuk memberi pengiktirafan kepada murid-murid yang cemerlang dalam pelajaran sepanjang tahun.

Contohnya, “Hari Anugerah Kecemerlangan Murid” yang berlangsung di Sekolah Kebangsaan Taman Sri Muda 2, Shah Alam, Selangor pada 18 November 2009.

.
Murid-murid cemerlang Tahun Satu hingga Tahun Enam diberikan hadiah sebagai mengucapkan tahniah; sekaligus memberi dorongan kepada anak-anak ini supaya terus cemerlang pada masa hadapan.

Kehadiran ibu bapa dan penjaga pula pasti sahaja menaikkan lagi semangat murid-murid yang menerima hadiah bagi setiap mata pelajaran.

Tentu sahaja sokongan dan dorongan berterusan para guru, ibu bapa dan penjaga merupakan formula penting ke arah melahirkan generasi muda yang berilmu, berbudaya dan bercita-cita tinggi.

“Hari Anugerah Kecemerlangan Murid” di Sekolah Kebangsaan Taman Sri Muda 2 turut diserikan dengan persembahan penuh ceria oleh murid-murid.

Ternyata mereka mempunyai bakat besar yang perlu diberikan asuhan berterusan.

Semoga murid-murid ini terus diberi ruang dan peluang untuk kekal cemerlang dalam aktiviti pelajaran dan ko-kurikulum.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!