Thursday, 21 May 2009

Menderma Kathakali

Sudikah Datuk/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari menyumbangkan RM50 bagi memungkinkan perpustakaan sebuah sekolah memiliki 2 naskhah Rudra Avatara: Kumpulan Cerpen Bahasa Malaysia dan 3 naskhah Kathakali: Kumpulan Cerpen Bahasa Malaysia?

2. Saya tahu bahawa memang ada ramai dermawan; khususnya yang menyokong usaha melahirkan “Bangsa Membaca, Bangsa Berjaya”.

3. Ada beberapa sekolah yang sudah dikenal pasti memerlukan bantuan buku dan mereka berminat mendapatkan beberapa naskhah – atau sekurang-kurangnya satu naskhah – buku Rudra Avatara dan Kathakali untuk bacaan guru-guru dan pelajar/murid di perpustakaan sekolah.

4. Atau Datuk/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari boleh memilih sendiri sekolah yang akan menerima sumbangan buku-buku berkenaan.

5. Mungkin bekas sekolah yang sering muncul dalam mimpi dan kenangan bawah sedar …?

6. Tentu sahaja resit rasmi akan diberikan kepada Datuk/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari atas pembelian buku-buku yang didermakan itu, berdasarkan harga pasaran buku.

7. Untuk makluman, harga pasaran buku-buku berkenaan adalah RM20.00 senaskhah tetapi Datuk/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari hanya perlu membayar separuh daripada harga pasaran kerana baki 50% ditanggung oleh Kumpulan Sasterawan Kavyan.

8. Jika Datuk/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari berminat, sudilah menghubungi saya melalui e-mel uthayasb@yahoo.com.my atau talian 012-3368142.

9. Nama saya Uthaya Sankar SB.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!