Friday, 17 April 2009

Satu Malaysia

Saya selalu menulis mengenai konsep “Bangsa Malaysia” kerana konsep itu memang menjadi pegangan dan impian saya.

Pandangan saya yang dilahirkan dalam pelbagai makalah dan kertas kerja boleh juga dibaca di ruang siber.

Malah Kavyan mengangkat serta memartabatkan konsep “Bahasa Malaysia, Bangsa Malaysia” sejak ditubuhkan pada Ogos 1999.

Sekitar pukul 8:10 malam, 16 April 2009, saya dihubungi oleh sdr Noor Azam Shairi yang mengundang saya menjadi salah seorang panel untuk membincangkan topik “Satu Malaysia: Pandangan Anak-anak Muda Malaysia”.

Khabarnya, perbincangan itu akan disiarkan secara langsung pada 8:00 malam, 17 April 2009 (Jumaat) menerusi Astro Awani (Saluran 501).

Saya perlu bercukur sebelum pergi!

1 comment:

  1. Mudahan saudara jumpa banyak bahan rujukan berkesan dalam isu ini dan bagaimana Malaysia itu boleh wujud dan apa tujuan sebenar di sebaliknya dan apa sejarah membuktikan dalam istilah bahasa Malaysia atau bahasa Melayu itu sendiri.....Jika kita semua sedar, jujur lagi ikhlas menghayati sejarah negara bagaimana dan siapa yang perjuangkan kemerdekaan negara berkurun lamanya bermandi darah bergadai nyawa hingga kita dapat mengecapi nikmatnya pasti kita semua menghormatinya setulus jiwa.

    ReplyDelete

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!