Saturday, 4 April 2009

Foto Seribu Kata

Di sebalik kesibukan 15 calon serta para "penyokong" mereka berkempen menjelang Pilihan Raya Kecil Bukit Selambau pada 7 April 2009, ada pelbagai kisah pinggiran yang wajar turut diberi perhatian.

Kata orang, sekeping gambar/foto mampu menceritakan apa yang boleh dikisahkan melalui seribu kata.

Maka, pada 4 April 2009, saya sempat merakamkan 60 foto khusus untuk dimuatkan di Facebook. Tentu sahaja foto-foto ini tidak sama dengan apa yang mungkin dirakam oleh jurufoto profesional, tetapi sekurang-kurangnya menceritakan apa yang sempat saya lihat di kawasan berkenaan.

Foto-foto berkenaan boleh dilihat di Facebook pada album bertajuk "Kewartawanan Foto". Sila ambil perhatian bahawa hanya individu yang mendaftar sebagai ahli Facebook (percuma) dan menambah uthayasb@yahoo.com.my sebagai “rakan” boleh mengakses ke “album foto” yang disediakan.

Harap sudi mencadangkan tajuk yang sesuai bagi foto-foto yang meninggalkan kesan pada jiwa anda.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!