Sunday, 1 February 2009

The Secret

Aktiviti: Bicara Buku The Secret
Tarikh: 1 Februari 2009 (Ahad)
Masa: 10:00 pagi – 11:15 pagi Waktu Kavyan
Tempat: Perpustakaan Raja Tun Uda (PRTU), Shah Alam
Penceramah: Uthaya Sankar SB
Penyelaras/Pelapor: Ganesan Duraisamy
Peserta: Terbuka/Umum/Dewasa


1. Program Bicara Buku The Secret (Rhonda Byrne, 2006) adalah anjuran Kumpulan Sasterawan Kavyan dengan kerjasama Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS).

2. Buku berkenaan dibicarakan oleh Uthaya Sankar SB sementara Ganesan Duraisamy bertindak sebagai penyelaras dan jurukamera. Beberapa kakitangan PRTU turut terlibat sebagai jawatankuasa penganjur.

3. Peserta terdiri daripada masyarakat pelbagai kaum, agama dan umur, serta latar belakang dan pekerjaan.

4. Bicara buku dilakukan dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris; manakala slaid yang ditayangkan menggunakan Bahasa Inggeris.

5. Para peserta turut berkongsi pandangan, komen dan pengalaman.

6. Walaupun jumlah peserta tidak ramai, program berjalan lancar dan menepati sasaran/objektif.

7. Para peserta melahirkan minat untuk menyertai aktiviti anjuran Kavyan pada masa akan datang. Mereka diminta melayari laman sesawang www.kavyan.cjb.net semasa ke semasa.

8. Jamuan ringan disediakan oleh pihak PPAS.

9. Maklumat lanjut mengenai The Secret boleh dibaca di www.thesecret.tv

10. Foto aktiviti boleh dilihat di Facebook.
.
11. Kavyan merakamkan terima kasih kepada akhbar The Star yang menyiarkan promosi aktiviti ini pada 15 Januari 2009, 28 Januari 2009 dan 1 Februari 2009. Terima kasih juga kepada pengendali laman web, e-group dan blogger yang membantu menyebarkan maklumat mengenai aktiviti ini.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!