Wednesday, 22 April 2009

SK Taman Sri Muda 2

Sempena Hari Buku Kanak-kanak Antarabangsa (2 April) dan Hari Buku Sedunia (23 April), Perpustakaan Negara Malaysia (PNM), Majlis Buku Kanak-kanak dan Remaja Malaysia (MBBY) dan Kumpulan Sasterawan Kavyan menganjurkan aktiviti Kelab Membaca Sinar Pintar di SK Taman Sri Muda 2, Shah Alam.

Maklumat seperti berikut:

Tarikh: 23 April 2009 (Khamis)

Masa: 8:00 pagi – 10:00 pagi dan 1:30 tengah hari – 3:00 petang

Tempat: SK Taman Sri Muda 2, Jalan Cermat 25/36, Taman Sri Muda, Seksyen 25, 40400 Shah Alam

Penceramah: Uthaya Sankar SB

Aktiviti: Kempen galakan membaca, bercerita, berpantun, menjawab soalan kuiz, kempen ahli Kelab Membaca Sinar Pintar dan penghayatan sastera kanak-kanak

Penyelaras: Cikgu Hamsiah Juki (014-8330007)

Krew Berita TV RTM dijadual hadir membuat liputan untuk disiarkan dalam segmen “Peristiwa” yang diterbitkan oleh Uthaya Sankar SB.

Ibu bapa, guru, wakil perpustakaan dan orang ramai dijemput hadir untuk memberi sokongan terhadap usaha memupuk budaya membaca dalam kalangan kanak-kanak.

Wakil media diundang hadir membuat liputan; sekali gus memberi sokongan moral dan semangat kepada generasi muda yang mengambil bahagian.

Maklumat mengenai Kelab Membaca Sinar Pintar boleh dirujuk DI SINI.

2 comments:

  1. Tahniah dan terima kasih kerana berjaya memanfaatkan ilmu..........

    ReplyDelete
  2. Krew RTM membuat liputan acara ini dan disiarkan selama 4 minit dalam segmen "Peristiwa" terbitan Uthaya Sankar SB pada 28 April 2009, 8:50 malam di TV1.

    ReplyDelete

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!