Monday, 27 April 2009

Penantian Rakyat di Penanti

Berikutan tindakan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Penanti, Pulau Pinang meletak jawatan pada 16 April 2009, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mengumumkan pada 27 April 2009 bahawa penamaan calon akan diadakan pada 23 Mei 2009 dan pilihan raya kecil pula pada 31 Mei 2009.

Biro Politik UMNO yang akan bersidang “dalam masa terdekat” pula dijadual membuat keputusan sama ada akan bertanding atau tidak pada pilihan raya kecil berkenaan.

Saya berharap, sekiranya UMNO tidak mahu meletakkan calon, serahkan peluang itu kepada MIC – khusus untuk Datuk Seri S. Samy Vellu bertanding bagi “membuktikan” kemampuan dan ketokohan beliau di mata Rakyat.

Biarlah ada pertandingan antara Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat supaya Rakyat mendapat “habuan”; seperti yang berlaku di Bukit Selambau – BACA DI SINI.

1 comment:

  1. Anak bangsa lebih setia menanti pejuang bahasa yang berjaya sirnakan ketulusan jiwanya............

    ReplyDelete

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!