Sunday, 20 July 2008

Pertandingan Teater Bahasa Malaysia

Pada sebelah pagi, saya dan Prabhawathy di Bilik Aktiviti, Perpustakaan Raja Tun Uda, Shah Alam untuk sesi latihan baca puisi dan baca cerpen sempena aktiviti yang akan diadakan pada Pesta Buku Selangor.
.
Guru dan murid-murid dari SJK (T) Midlands telah hadir untuk sesi latihan.
.
Selepas itu, saya ke RTM kerana bertugas membaca Warta Jam 4 dan Warta Jam 6. Sempat minum bersama Boboy dan Kak Salmah.
.
Sebaik sahaja selepas Warta Jam 6, saya ke Balai Budaya di Kuala Lumpur untuk majlis penyampaian hadian Pertandingan Teater Bahasa Malaysia Antara Sekolah-sekolah Tamil Peringkat Kebangsaan anjuran Fenomena Seni Pentas.
.
Saya pergi sebagai pengacara majlis atas undangan saat akhir oleh S.T. Bala. Pencapaian murid-murid SJK (T) dalam persembahan teater/drama Bahasa Tamil memang amat menggalakkan.
.
Nampaknya usaha Fenomena Seni Pentas sama dengan usaha Kavyan; iaitu mengangkat Bahasa Malaysia sebagai bahasa bagi semua rakyat Malaysia.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!