Saturday, 23 May 2009

Malam Gema Puisi JPA

MALAM GEMA PUISI bertema “Meniti Sejarah Merintis Kejayaan” sempena Sambutan Jubli Intan (75 tahun) Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) berlangsung di Kompleks C, Putrajaya pada sebelah malam 22 Mei 2009.

Acara ini dikendalikan sepenuhnya oleh pegawai gred 41 JPA dan dimulakan dengan persembahan tarian oleh Kelab Kebudayaan JPA.

Turut mempamerkan bakat dan minat membaca sajak ialah Tan Sri Ismail Adam (Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam), Datuk Ab Khalil Ab Hamid (Timbalan Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam - Pembangunan), Dato’ Dr Ismail Alias (Timbalan Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam - Operasi), Dato’ Ahmad bin Said serta warga JPA.

Penyair undangan ialah Prof Madya Dr Lim Swee Tin (UPM), Uthaya Sankar SB (Kavyan) serta Sani, Usop dan Siso (Kopratasa).

Sedikit catatan peribadi serta teks lengkap sajak “Usah Gentar Tinggal Di Pondok Sendiri” boleh dibaca [DI SINI].

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!