Wednesday, 29 April 2009

Malaysian Gods

Sewaktu bertemu Amir Muhammad pada [11 April 2009], saya sempat bertanya kepada beliau mengenai filem “Lelaki Komunis Terakhir” arahan beliau yang tidak ditayangkan di Malaysia.

Amir memaklumkan bahawa “Malaysian Gods” akan ditayangkan pada Mei 2009 dan filem dokumentari berkenaan membawa penonton ke lokasi-lokasi dan pengalaman era Reformasi (1998/99).

Terbaru, saya mendapat maklumat di Facebook bahawa “Malaysian Gods” akan ditayangkan secara PERCUMA di Dewan Perhimpunan Cina Selangor, Jalan Maharajalela, Kuala Lumpur pada 7 Mei 2009 (Khamis), 8:15 malam.

Selepas tayangan filem dokumentari dalam Bahasa Tamil selama 70 minit, akan berlangsung diskusi yang khabarnya akan disertai Elizabeth Wong (PKR), Arul (PSM) dan (mungkin) seorang wakil Pemuda UMNO.

Saya berharap akan dapat menghadiri tayangan “Malaysian Gods”. Kita berjumpa di sana!

1 comment:

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!