Tuesday, 21 October 2008

Santai Famili Khas di Bernama Radio24

.
Dalam pada umat Islam masih meraikan kemeriahan Hari Raya Aidilfitri sepanjang bulan Syawal, kaum India pula menyambut Deepavali atau “Pesta Cahaya” pada Isnin, 27 Oktober ini.


Ceriakan suasana sambutan Deepa-Raya ini bersama-sama Bernama Radio24.


Kenali pelbagai aspek budaya masyarakat India melalui slot “Santai Famili Khas” bersama Uthaya Sankar SB pada Sabtu, 25 Oktober, 9:15 pagi hingga 12:00 tengah hari.


Para pendengar Bernama Radio24 juga dipelawa mengirim maklumat berkaitan budaya kaum India melalui e-mel ke: uthaya@radio24.com.my untuk dikongsikan bersama.


Pada Ahad, 26 Oktober, 9:15 pagi hingga 12:00 tengah hari, sertai Wan Syahrina dan Uthaya Sankar SB sekali lagi dalam rancangan khas “Deepavali di Bernama Radio24”.


Bersama-sama beberapa tokoh untuk mengimbau kenangan kemeriahan sambutan Deepavali pada masa lalu dan masa kini.


Para pendengar Bernama Radio24 juga boleh mengirim e-mel berupa ucapan Hari Raya Aidilfitri dan Deepavali ke alamat: ucapan@radio24.com.my sebelum 25 Oktober ini.


Ucapan Deepa-Raya juga boleh dikirim melalui khidmat pesanan ringkas (SMS) pada 26 dan 27 Oktober, dengan menaip R24 nama anda, nama penerima dan ucapan Deepa-Raya. Hantarkan ke 32728.


Keutamaan menghantar SMS akan diberikan kepada Sahabat Bernama Radio24.


Untuk mendaftar sebagai Sahabat Bernama Radio24 – caranya mudah sahaja – taipkan R24 taip DAFTAR taip nama saudara dan hantarkan ke 32728


Siaran Bernama Radio24 boleh didengar melalui frekuensi 93.9FM di sekitar Lembah Klang; dan melalui laman sesawang www.radio24.com.my di seluruh dunia.

No comments:

Post a Comment

Sila gunakan Bahasa Malaysia atau Bahasa Inggeris yang betul dari segi ejaan, tatabahasa, tanda baca, struktur ayat dan kesantunan berbahasa. Komen tanpa nama tidak akan dilayan. Komen yang tiada kaitan dengan topik tidak akan disiarkan. Pencemaran bahasa diharamkan!